Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Από την συμμετοχή μας στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ "Το μικρό Παρίσι"


                                            Πλατεία Βάθης: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013.
                                                                   Ώρα: 17.00-19.30
                                      Η συμμετοχή μας στην έναρξη του "Μικρού Παρισιού της Αθήνας"


"Ο ήχος των κρουστών στην καρδιά της πόλης έγινε ένα με τις καρδιές του ετερόκλητου πλήθους. Η έναρξη του φεστιβάλ σηματοδότησε την αρχή μιας συλλογικής καλλιτεχνικής δημιουργίας απευθυνόμενη σε όλους τους κατοίκους της πόλης".  Βίκυ Λαφιατή.


"Και στα ξαφνικά στο δρόμο για τη τελετή έναρξης του φεστιβάλ, η βιομέριμνα ανοίγει σαν κουρτίνα θεάτρου κι από μέσα η ζωή της πόλης αρχίζει να αποκτά άλλο ρυθμό: κάτι σαν http://www.youtube.com/watch?v=KO1hDkkZk0w , που κάπου στο βάθος ακόμη αντηχεί, μέχρι και σήμερα."   Ευγενία Σοφρωνά.


"Τελετή έναρξης ενός φεστιβάλ σε μία περιοχή της Αθήνας που μαστίζεται από παραβατικότητα.
Το κάρβουνο που χρησιμοποιήσαμε στην περφόρμανς μας "Ο ξένος" για να στιγματίσει και να ορίσει τον Άλλο-τον Ξένο. Στην προκείμενη όμως περίπτωση της έναρξης ήρθε να μας ενώσει στο κλίμα της γιορτής και της τελετής. Ακουμπήσαμε και λερώσαμε όποιον βλέπαμε μπροστά μας και δεν είχε μεγάλο πρόβλημα να λερωθεί. Τα κρουστά της ομάδας του Τουλιάτου λειτουργούσαν στο ίδιο πνεύμα. Στο τέλος της μέρας ένοιωθα σχεδόν εκστατικά που καταφέραμε όλοι εκεί να γιορτάσουμε ΜΑΖΙ, καλλιτέχνες, γιάπις, διανοούμενοι, τσιγγάνοι, τοξικομανείς, μετανάστες, παραμαλημένα παιδιά, μικροπαραβάτες και ευηπόληπτοι πολίτες.  Όλοι υπό το κοινό στίγμα του κάρβουνου  και τον ήχο των τυμπάνων..." Δήμητρα Σταύρου.                               Από τελετουργία σε καρναβάλι σε ένα χωριό της Πελοποννήσου, 2009. Το κάρβουνο χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει την συμμετοχή όλων στην γιορτή της κοινότητας.