Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

"Από την Γραμμή στον Κύκλο(βορο). Το νερό ξέρει τον δρόμο του"

Από την έρευνα
Από την λήξη.. Φωτογραφία Μαρία Γιοβαντζόλα 

Η τελευταία περφόρμανς στον δρόμο της ομάδας Liminals είχε τίτλο: "Από την Γραμμή στον Κύκλο(βορο). Το νερό ξέρει τον δρόμο του" και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Το μικρό Παρίσι" που διοργανώσε και φέτος το "Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο". 


Ένα οδοιπορικό πάνω στη ροή του Κυκλοβόρου χειμάρρου, που κι αυτός, όπως χιλιάδες χιλιόμετρα ποταμών και ρεμάτων στην Αθήνα, μπαζώθηκε για τις ανάγκες της αστυφιλίας που γιγαντώθηκε κατά την δεκαετία του 50.

Προηγήθηκε εθνογραφική έρευνα στην περιοχή. Μας ενδιέφεραν οι μνήμες που ήταν ακόμη ζωντανές από τον χείμαρρο πριν την κάλυψή του.

Στην περφόρμανς συμμετείχαν 30 συντελεστές. Ξεκινήσαμε από την πλατεία Γκύζη και καταλήξαμε στην Πλατεία Βάθης. Μία παράσταση με στόχο την επανασύνδεση των κατοίκων-εποίκων με το φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα τον χείμαρρο που υπάρχει ακόμη αλλά κρύβεται κάτω από την αδιάβροχη άσφαλτο.

Από τους Liminals συμμετείχαν οι περφόρμερς: Μαρία Γουδή, Σταυρούλα Δουλάμη, Γιάννης Μηνόγιαννης, Αφροδίτη Πριμικύρη, Δήμητρα Σταύρου, Όλγα Ψωμά.
Ενώ και οι υπόλοιποι της ομάδας που δεν εμφανίζονται μαζί μας έβαλαν χείρα βοηθείας.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα εθελοντών: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Καραθάνου, Θάλεια Καρρά, 'Εφη Πάρπα, Γιαννούλη Πέτσα, Χρήστο Χαλά, τα παιδιά Μάρκο Μπέλλο και Θάλεια Χρηστάκη.

Την ενδυματολόγο Μαρία Καραθάνου.

Τους μουσικούς Νίκο Τουλιάτο,  Άρη Αθανασιά Γιάννη Μηνόγιαννη Νατάσσα Παυλάτου, Σίσσυ  Πιντέλα Τάσο Στάβερη.  

Την ομάδα εκπαιδευόμενων χοροθεραπευτριών: Εύη Γερμανού, Χρυσή Κριτσιωτάκη, Αφροδίτη Ντρισμπιώτη και Όλγα Ψωμά.

Την Ειρήνη Πέτσα για την φωτογραφική κάλυψη και τον Κώστα Κολλιόπουλο και την Μαρία Γουδή για την βιντεοσκόπηση.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στους κατοίκους,  καταστηματάρχες και επαγγελματίες της περιοχής που μας βοήθησαν στην υλοποίηση της περφόρμανς μας και πιο συγκεκριμένα τους:
-Νίκο Ζιάκα και Αγγελική από «Το καφενείο του Βλάχου», Ικαρίας 1, στην πλατεία Γκύζη και τους θαμώνες τους: Δημήτρη Κουτσοδάσκαλο, Κώστα Κωνσταντινίδη, Νικόλαο Λιούτα, Βασίλη Καλογιαννάκη και τον Ψηλορείτη. Την Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου από το κατάστημα «Πέρασμα», Γύζη 9. Τον Ιωάννη και την Βασιλική Σκούρα, κατάστημα ξηρών καρπών επί της οδού Μομφεράτου 77-79. Το ψυχοθεραπευτικό κέντρο «ΨΥΧΟΔΟΣ», επί της οδού Παράσχου 85. Το εστιατόριο «ΤΕΞΑΣ», Λεωφόρου Αλεξάνδρας 67. Το εστιατόριο «Ηλίας 1958», Οδός Μπούσγου 2, Πεδίον Άρεως.Μόλις βγει το τρέηλερ της παράστασης θα σας το κοινοποιήσουμε. Προς το παρόν απολαύστε την σκηνή της καντάδας στην οδό Παράσχου 85 (Ευχαριστούμε το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο ΨΥΧΟΔΟΣ για την ευγενική προσφορά του κτιρίου).
Για περισσότερες φωτογραφίες:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.639824409480884.1073741864.233648030098526&type=1 


Έναρξη: Γύρω από τον πλάτανο-Πλατεία Γκύζη 

Κάτι τρέχει στην Γκύζη

Ο Κυκλοβόρος κάτω από τα πόδια μας

Πρωτόγονη έκφραση στην Αλεξάνδρας με συμμετοχή του κόσμου


΄Θέατρα-Φαντάσματα
Νίκος Τουλιάτος (ευγενική προσφορά η συμμετοχή του)

Πάμε για ψάρεμα στη Μάρνη;

Η λήξη: Πλατεία Βάθης. Εκστατικές στιγμές